‘Lancia’ Stratos keert terug

De Stratos keert terug! De legendarische rallywagen van Lancia werd in 2010 al eens als een unieke conceptcar getoond, en daarvan wordt nu een gelimiteerde editie gebouwd.

De Italiaanse carrosseriebouwer Manifattura Automobili Torino (Mat) heeft toestemming gekregen om de New Stratos te produceren.  Het was het designhuis Pininfarina dat in 2010 de New Stratos toonde, een herinterpretatie in retrostijl van de legendarische sportwagen Lancia Stratos. De unieke conceptcar was gebouwd op het chassis van een Ferrari F430 en maakte gebruik van diens 4,3 liter grote V8-motor. 

Mat heeft geen technische details van de New Stratos bekendgemaakt, dus we weten nog niet of onder de nieuw te bouwen exemplaren wederom een Ferrari schuilgaat. Wel laat de carrosseriebouwer weten dat dankzij het lichtgewicht ontwerp, de 550 pk sterke motor en speciaal getunede ophanging de nieuwe Stratos een perfecte sportwagen zal zijn. 

De New Stratos zal in drie uitvoeringen aangeboden worden, die alle te zien zullen zijn op de autosalon van Genève begin maart. Versie 1 is een GT-racer, versie 2 een ‘Safari-uitvoering’ – zeg maar een rallyauto – en versie 3 een ‘competente supercar voor alledaags gebruik’. Klanten kunnen uit diverse opties kiezen, toch zal ook de nieuwe Stratos behoorlijk basaal worden afgeleverd om de sportieve eigenschappen niet negatief te beïnvloeden. 

Mat belooft dat de 25 te bouwen exemplaren de kenmerken mee zullen krijgen van het iconische origineel. Daarbij kun je denken aan het wigvormige ontwerp, de semi-ronde voorruit, een middenmotor, de verwijderbare voor- en achterkap en de helmsteunen in de deuren. Laat maar komen!

Tags: