Limited edition: Abarth 595 ScorpioneOro

Gaat jouw hart sneller kloppen als je een Abarth voorbij ziet komen? Kom dan eens naar de showroom om de nieuwe ‘limited edition’ 595 ScorpioneOro te zien.

We snappen het wel: de charme van de compacte ‘Fiat 500’ waar Abarth een fantastisch vermogen uit weet te knijpen. En altijd met een uiterlijk dat er ook mag zijn. Abarth heeft weer een nieuwe, speciale uitvoering op de markt gebracht: de 595 ScorpioneOro. 

In dit opgevoerde bommetje ligt een T-Jet-motor van 165 pk, waarmee de kilometerteller op kan lopen tot 218 km/u. Vanuit stilstand kun je al binnen 7,3 seconden op de 100 km/u zitten. Het bekende Abarth-geluid komt uit een verchroomde, dubbele uitlaatpijp. 

De aankleding van de ‘gouden schorpioen’ bestaat uit zwarte lak met een goudkleurige, horizontale lijn rondom. Het dak heeft een dambordpatroon en op de motorkap is de goudkleurige schorpioen afgebeeld. Standaard komt de speciale 595 met 17 inch grote, goudkleurige Formula-velgen met rode naafdoppen; optioneel kun je kiezen voor zwarte velgen en naafdoppen. 

In de cabine vind je stoelen met het modellogo en lederen details, plus een genummerde badge. Die geeft aan in welk exemplaar van de 595 ScorpioneOro je zit – de oplage is namelijk beperkt tot slechts tweeduizend stuks. Tot slot zorgt Abarth ook standaard voor een Beats audio hifi-systeem van 480 Watt.

Tags: