Maserati-SUV krijgt Ferrari-motor

Maserati komt in 2012 met een SUV op de markt. Dat wordt een bijzondere auto want voor het eerst maakt het merk gebruik van Ferrari én Jeep-techniek.

“Een rock&roll-motor.” Zo noemt Fiat-baas Sergio Marchionne de krachtbron die de Maserati SUV onder de motorkap krijgt. Over wat voor soort motor het gaat zegt hij nog niets maar wel dat Ferrari de krachtbron ontwikkelt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een V8.

Maserati schakelt niet alleen de hulp van zustermerk Ferrari in, ook Jeep zal een bijdrage leveren aan de eerste SUV van het merk met de drietand. Om te beginnen wordt de Maserati in Detroit gebouwd, in dezelfde fabriek als de nieuwe Grand Cherokee. Dat is allemaal mogelijk omdat Fiat, het moederbedrijf van Maserati, een aandeel heeft in Jeep-moeder Chrysler.

De Maserati SUV, die nog geen naam heeft, gaat gebruik maken van het nieuwe platform van de Grand Cherokee. Uiteraard zullen de Italiaanse ingenieurs flinke aanpassingen doorvoeren aan het onderstel. Volgend jaar al kunnen we kennis maken met de SUV. Over het design is nog weinig bekend, de enige houvast is de Kubang conceptcar uit 2003.

Tags: