Meer informatie over Europese versie Jeep Wrangler

Geen 3.6 V6-motor, maar zuinigere viercilinders. Jeep maakt meer informatie bekend over de Europese versie van de nieuwe Wranger, waarvan de verkoop in september van start gaat.

De nieuwe Jeep Wrangler komt in het vierde kwartaal van dit jaar naar Nederland. De orderboeken worden in september geopend, dan verwachten we ook de prijzen te kunnen melden. Jeep geeft nu meer informatie over de Europese versie van de Wrangler. Die krijgt geen 3,6 liter zescilindermotor zoals in de Verenigde Staten, maar een zuinigere 2.0 turbomotor én een 2.2 MultiJet dieselmotor.

Die eerste heeft een vermogen van 272 pk en een koppel van 400 Nm. De dieselmotor, die ook al in de Cherokee wordt toegepast, brengt 200 pk op de been en heeft 450 Nm trekkracht. De terreinwagen kan hiermee een aanhangwagen tot 2.500 kilogram trekken. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een achttraps automaat.

4WD, natuurlijk

Elke Wrangler is voorzien van vierwielaandrijving met geavanceerde computers die de aandrijving regelen. In gewone situaties gaat 100 procent van het koppel naar de achterwielen. Met een pook kun je permanente vierwielaandrijving of low gearing inschakelen, voor zware terreinomstandheden. De Wrangler is voor de meest extreme terreinomstandigheden technisch verder op te tuigen, maar elke uitvoering is terreinvaardig. De aanrijhoek is standaard al 36,4 graden, de afrijhoek 30,8 graden en de bodemspeling minimaal 25 centimeter. De standaard-Wrangler kan door 76 centimeter diep water rijden. Als dat allemaal niet genoeg is, dan biedt de Rubicon-uitvoering uitkomst.

Jeep biedt vele varianten aan van de Wrangler: driedeurs, vijfdeurs, uitneembare dak- en bodypanelen, een elektrisch bedienbare soffttop: het kan allemaal. Standaard heeft elke Wrangler een multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm en de laatste mogelijkheden op het gebied van smartphone-integratie en onlinediensten. Optioneel kun je upgraden naar een uitgebreider systeem met 8,4 inch scherm.

De prijzen van de nieuwe Wrangler worden in Nederland, door de lagere CO2-uitstoot en daardoor lagere BPM-heffing, waarschijnlijk minder hoog dan die van de uitgaande editie. In 2020 volgt er bovendien een plug-in hybrideversie.

Tags: