Meer luxe voor Jeep Cherokee in Overland-uitvoering

Jeep presenteert een nieuwe, luxe uitvoering van de Cherokee. Met deze versie wil je het liefst op de gebaande paden blijven.

Jeep weet ook wel dat een deel van de Cherokee-rijders nooit buiten de gebaande paden treedt, ondanks de terreinkwaliteiten van de auto. Daarom komt het merk nu met de luxe Overland-uitvoering, die aan de buitenkant is te herkennen aan de in kleur meegespoten wielkastranden en handgrepen en de gepolijste grille en wielen. Minder praktisch, maar het zorgt wel voor een luxe uitstraling.

Aan de buitenkant en in het interieur zijn Overland-opschriften te vinden. De nieuwe uitvoering is binnenin aangekleed met nappalederen bekleding op de stoelen en houten accenten op het stuur. Als optie kan je ook het dashboard met leer laten bekleden.

De uitrusting van de Overland is weldadig: xenonverlichting, een multimediasysteem met 8,4 inch beeldscherm, een Alpine audiosysteem, een panoramadak, een elektrisch bedienbare achterklep en elektrisch bedienbare, verwarmbare en geventileerde voorstoelen.

De Cherokee Overland is vanaf de zomer verkrijgbaar, de prijs is nog niet bekend.

75th Anniversary Special Edition

Net als van de andere modellen verschijnt er ook van de Cherokee een feesteditie ter ere van de 75ste verjaardag (foto 4 en 5). Er komen 10 exemplaren van de 75th Anniversary Special Edition naar Nederland. De uitvoering kost 64.990 euro en is voorzien van de 200 pk sterke 2.2 Multijet dieselmotor. De feestuitvoering is rijk uitgerust en te herkennen aan de oranje en matbronzen accenten. 

Update 16.50 uur: informatie over de 75th Anniversary Special Edition toegevoegd.

Tags: