Meer pit: Abarth 124 Spider

Voor wie de Fiat 124 Spider een beetje te braaf vindt is er nu de Abarth 124 Spider. Met een vermogen van 170 pk, een aangepast onderstel en een stoerder uiterlijk voegt Abarth een flinke dosis sportiviteit toe.

Abarth breidt zijn assortiment uit met de 124 Spider. De nieuwe roadster is nog voordat Fiat de 124 Spider in de showrooms heeft geparkeerd al onder handen genomen door Abarth. De 1.4 MultiAir-motor levert in de Abarth 30 pk meer, waarmee het totaal op 170 pk komt. Accelereren van 0 naar 100 km doet de Abarth in 6,8 seconden, de topsnelheid is 230 km/u.

Zoals het een Abarth betaamt is ook het onderstel aangepast. De 124 Spider heeft nieuwe schokdempers, dikkere stabilisatoren en een Brembo remsysteem. Ook het uitlaatsysteem is vernieuwd, voor een sportiever geluid. De roadster heeft standaard een handbak en kan als optie voorzien worden van een semi-automaat, die met flippers achter het stuur te schakelen is. Voor de coureurs in de dop is het goed om te weten dat alle gripsystemen in de Abarth 124 Spider uitgeschakeld kunnen worden.

De Abarth is ten opzichte van de Fiat herkenbaar aan de voorbumper met grotere luchtinlaten, de 17 inch lichtmetalen wielen, de diffuser, achterspoiler en optioneel de matzwarte banen over de motorkap en achterklep. De voorruitstijl en rolbeugels zijn uitgevoerd in donkergrijs. Binnenin is er uiteraard ook sportieve aankleding, lederen bekleding is standaard en in het instrumentarium speelt de toerenteller de hoofdrol in plaats van de snelheidsmeter. Elke 124 Spider van Abarth krijgt een typeplaatje met het productienummer.

De Abarth 124 Spider staat in oktober bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend. 

Tags: