Modeljaarupdate voor Abarth 595

Erg groot zijn ze niet, de wijzigingen die Abarth doorvoert op de 595. Toch heeft het merk enkele noemenswaardige updates doorgevoerd.

Abarth is klaar voor de nieuwste emissie-eisen. De 1.4 T-Jet-motor voldoet aan de Euro 6D-norm zonder aan vermogen in te leveren. Volgens het merk is de vermogensopbouw vloeiender dan voorheen, mede door de geoptimaliseerde koeling. Daarvoor is de voorbumper aangepast, die heeft nu een groter luchtrooster. Ook de achterbumper is bijgewerkt, voor elke uitvoering is er een specifieke afwerking. Ook nieuw: de kleur Adrenaline Green.

De meest sportieve uitvoeringen Pista en Competizione worden vanaf nu standaard geleverd met een Record Monza Attivo-uitlaat. Met een druk op de sportknop kan de bestuurder een klep in het uitlaatsysteem open zetten, waardoor de auto nóg sportiever klinkt.

Naast de meest sportieve uitvoeringen biedt Abarth de 595 ook nog aan als luxe aangeklede Turismo. Verder blijft in het nieuwe modeljaar de 695 Rivale leverbaar, met uiterlijke kenmerken van de beroemde Riva-speedboten.

De nieuwe prijzen van de Abarth-modellen zijn nog niet bekend.

Tags: