Mopar toont Jeep Renegade voor stad en land

Op de autoshow in Detroit is Mopar van de partij met onderdelen voor alle Fiat- en Chrysler-modellen. Hoe je ‘je persoonlijke visie tot leven kunt brengen’ toont de personaliseringsafdeling met twee Jeep Renegade-modellen. 

Stad en land zijn de uitgangspunten voor de twee ‘customized’ showcars. Voor liefhebbers van het buitenleven heeft Mopar – het ‘Motor and Parts’-merk van het Fiat/Chrysler-merk – de Jeep Renegade Trailhawk een nog uitgesprokener off-road karakter gegeven. De SUV heeft onder meer skid plates gekregen, dakrails en -mand, trekbevestigingen en onderdelen die tegen losse keien moeten beschermen. De gebruikte accessoires, afkomstig uit de Jeep Performance-collectie, zijn deels nog in ontwikkeling en dus niet alle bij de dealers verkrijgbaar. 

Het uiterlijk heeft enkele zwarte en rode accenten. Opvallender is de gestyleerde ‘X’ op de deuren. Deze verwijst naar de kruisvormige lampen achteraan, maar ook naar het zogenaamde ‘jerrycan X’ ontwerp van de eerste generatie, militaire Jeep-modellen. Wat je op de motorkap ziet is een gestyleerde kaart van Detroit, een accessoire dat populair is in de V.S. sinds het daar afgelopen jaar op de markt kwam.

Het stedelijke thema diende als vertrekpunt voor de ‘urban’ Jeep Renegade, gebaseerd op het Limited-uitrustingsniveau. Hier speelt het contrast tussen de Anvil-grijze lak en de oranje accessoires een grote rol. Niet op de foto’s te zien maar straks wel op de show is een Mopar-fietsdrager voor mountainbikes. Net als bij de off-road Renegade is het interieur van zijn stedelijke broeder voorzien van opties uit het Jeep Authentic-assortiment. 

Tags: