Nieuw dealernetwerk Lancia en Jeep krijgt vorm

Het nieuwe dealernetwerk van Lancia en Jeep is bijna klaar. Vanaf vandaag zijn er 25 Lancia- en 23 Jeep-dealers in Nederland.

Sinds de overname van Chrysler door Fiat is er veel veranderd. Chrysler en Dodge zijn langzaam van de markt verdwenen en per 1 juni wordt het nieuwe dealernetwerk van Jeep en Lancia actief. Die twee merken worden voortaan onder één dak verkocht.

Het aantal Lancia-dealers is toegenomen tot 25, terwijl Jeep in totaal nu 23 verkooppunten telt. Hiervan zijn twintig bedrijven die beide merken gaan voeren. Het Amerikaanse terreinautomerk start met de verkoop van de nieuwe Grand Cherokee en de vernieuwde Compass, terwijl bij Lancia later deze maand de nieuwe Ypsilon arriveert.

Giorgio Gorelli, de algemeen directeur van Fiat Group Netherlands – waaronder de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Jeep vallen – vertelt: “We zijn blij met de opzet van het nieuwe dealernetwerk en hebben alle vertrouwen in een goede en prettige samenwerking. We zijn ervan overtuigd dat de verkopen naar een hoger niveau getild gaan worden.”

Tags: