Nieuwe 2.0 turbomotor voor Jeep Cherokee

Bij de presentatie van de Cherokee op de autoshow van Detroit heeft Jeep meer informatie bekend gemaakt over het vernieuwde model. Het belangrijkste nieuws is de komst van een nieuwe 2.0 turbomotor.

Jeep heeft op de autoshow van Detroit de vernieuwde Cherokee officieel aan het publiek voorgesteld. Vorige maand gaf het merk al de eerste foto’s vrij van de vernieuwde SUV, nu volgt de bijbehorende informatie. Het grote nieuws is de komst van een 2.0 turbobenzinemotor met 273 pk vermogen en 400 Nm koppel. Jeep koppelt de nieuwe viercilinder, die afkomstig is van zustermerk Alfa Romeo, aan een negentraps automatische versnellingsbak. De motor heeft een fors lagere CO2-uitstoot dan de 3.2 V6 die hij vervangt, waardoor de prijs in Nederland veel aantrekkelijker zal worden. In aanloop naar de marktintroductie halverwege dit jaar verwachten we daarover meer informatie te kunnen geven. Ook hebben we nog geen specifieke informatie over de beschikbare dieselmotoren, maar we verwachten geen wijzigingen. De Cherokee beschikt namelijk al over de nieuwste diesels.

De Cherokee is net als voorheen een van de meest terreinvaardige modellen in zijn segment. Het merk biedt drie terreinsystemen aan, het meest eenvoudige Active Drive I is verbeterd. De module die de achterwielen aandrijft is lichter en zorgt voor een efficiëntere overbrenging. De vernieuwde Cherokee is er ook weer als Trailhawk (foto 5 en 6), met uitgebreide 4×4-systemen, meer bodemspeling, grotere aanloop- en afrijhoeken en extra bodembescherming.

Het ontwerp van de Cherokee is flink onder handen genomen. De hele voorkant is nieuw, de tweedelige koplampen hebben plaats gemaakt voor conventionele exemplaren met full-led-techniek. Ook de motorkap en achterklep zijn nieuw, die laatste is nu ook elektrisch te bedienen. Er zijn vijf nieuwe wieldesigns ontwikkeld en de vernieuwde Cherokee wordt leverbaar met een tweedelig panoramadak. De wijzigingen in het interieur zijn minder in het oog springend. Afwerking in hoogglans zwart en satijnchroom zorgt voor een meer luxe uitstraling, net als de mooiere kunststoffen op de middentunnel. Mooi meegenomen: de kofferbak is ruimer, doordat de laadvloer 7,5 centimeter breder is.

De vernieuwde Cherokee komt halverwege dit jaar naar Nederland.

Tags: