Nieuwe Jeep Cherokee wordt in maart onthuld

Jeep zal z’n nieuwe Cherokee op de autoshow van New York onthullen volgende maand. Het is de eerste Jeep met Alfa Romeo-genen, waardoor de Cherokee er qua rij-eigenschappen flink op vooruit zal gaan.

Nog even geduld. Op de autoshow van New York volgende maand onthult Jeep een geheel nieuw model. De nieuwe Cherokee – het is nog niet zeker of ‘ie zo gaat heten – is het kleine broertje van de Grand Cherokee en de grote broer van de Compass. Hij gaat de concurrentie aan met auto’s als Honda CR-V en BMW X3.

Het Britse Autocar weet al enkele technische details te melden. De Cherokee is de eerste Jeep die techniek deelt met Alfa Romeo, dat net als Jeep onder de Fiat-vlag valt. De nieuwe Jeep gaat gebruik maken van een verlengd en verbreed Giulietta-platform, wat zorgt voor een flinke verbetering van de rij-eigenschappen. En dat in combinatie met Jeeps eigen 4WD-systeem en een nieuwe, 9-traps automaat zorgt ervoor dat de nieuwe Cherokee alle papieren in huis heeft om succesvol de concurrentie aan te gaan met de vele concurrenten in zijn segment.

Over de motoren is nog niets bekend maar reken erop dat de 3.0 V6-dieselmotor uit de Grand Cherokee zijn opwachting zal maken in de Cherokee. Het ontwerp zal dynamischer zijn dan we tot nu toe gewend waren van het merk, met meer ronde lijnen en minder grove vormen. Het vernieuwde front van de Grand Cherokee geeft alvast een kleine voorbode van wat we kunnen verwachten.

Tags: