Nieuwe Jeep Wrangler ‘blijft behoorlijk dichtbij origineel’

Het design van de nieuwe Jeep Wrangler is klaar. Dealers in de Verenigde Staten kregen alvast een preview en zagen dat het nieuwe model ‘behoorlijk dichtbij het origineel’ blijft.

Een opvolger bedenken voor de iconische Jeep Wrangler is een flinke uitdaging. Jeep ís de Wrangler. Het merk is daarom bij het tekenen van het nieuwe model voorzichtig te werk gegaan. Tijdens een dealerbijeenkomst heeft moederbedrijf Fiat-Chrysler afbeeldingen van de auto laten zien. Hoewel er geen pers was uitgenodigd, hebben aanwezigen tegen Automotive News gezegd dat de nieuwe Wrangler ‘behoorlijk dichtbij het origineel staat’.

Onderhuids zal er wel het nodige veranderen, om de Wrangler aan de nieuwste milieu- en veiligheidseisen te laten voldoen. Wat er precies zal wijzigen is niet bekend, de nieuwe Wrangler wordt waarschijnlijk pas in 2017 onthuld.

Meer Jeeps

De aanwezige dealers kregen tijdens de presentatie meer toekomstige modellen te zien. Zo werd de al eerder aangekondigde Grand Wagoneer getoond. Dit nieuwe, luxe topmodel van Jeep krijgt maar liefst acht zitplaatsen en komt in 2018 op de markt. Verder werden de geruchten rondom de Grand Cherokee SRT Trackhawk bevestigd. Dit sportieve topmodel krijgt een 6.2 V8-motor, waarmee een sprintje van 0 naar 100 km/u in zo’n 3,5 seconden mogelijk is. Het is nog niet bekend of die versie ook naar Nederland komt.

Tags: