Nieuwe Jeep Wrangler is geworden zoals ‘ie moet zijn

De Autosalon van Genève is de plaats waar autofabrikanten elkaar proberen te overschreeuwen met innovaties en luxe. Jeep doet daar met de nieuwe Wrangler niet aan mee.

De nieuwe Jeep Wrangler is voor het eerst op Europese bodem te zien. Het nieuwe model lijkt vooral heel erg veel op de vorige en dat is maar goed ook. Onderhuids is er veel veranderd, maar niet het karakter. De rudimentaire uitstraling en de terreincapaciteiten zijn de troefkaarten van de nieuwe Wrangler, niet bijzaken als luxe en glimmende knopjes. Alles in de nieuwe Wrangler is gemaakt met een doel.

Met dak, zonder dak, driedeurs, vijfdeurs, zonder portieren, zonder voorruit: het kan allemaal met de nieuwe Wrangler. De mogelijkheden zijn eindeloos. Naast de normale uitvoering toont Jeep heel veel ruige terreinversies op zijn enorme stand in Genève. Om maar te laten zien dat het bij de nieuwe Wrangler draait om 4×4-techniek.

De woordvoerder is uiteraard blij met het nieuwe model: “Mooi hè? gaaf hè? En weet je wat ook mooi is? Alle techniek is nieuw, waaronder de motoren.” En er komt nog meer, zoals een hybride-uitvoering maar daarop moeten we tot 2020 wachten. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg, de nieuwe Wrangler komt pas eind dit jaar naar Nederland.

Tags: