Nieuwe Jeep Wrangler komt najaar 2018 naar Nederland

Jeep heeft op de autoshow van Los Angeles de nieuwe Wrangler voor het eerst aan het publiek laten zien. Dat is ook het moment om bijna alle informatie over de auto naar buiten te brengen, nadat we eerder al een aantal foto’s voorgeschoteld kregen. Liefhebbers in Nederland moeten nog even geduld hebben, het duurt nog bijna een jaar voordat de nieuwe Wrangler onze kant op komt.

Jeep vernieuwt zijn meest iconische model op een manier die de Wrangler verdient. Dat doet het merk door het stoere uiterlijk te behouden, maar onderhuids alles te vernieuwen. De nieuwe generatie Wrangler kun je in eerste instantie herkennen aan de moderne led-verlichting, maar het merk heeft nog veel meer subtiele wijzigingen doorgevoerd. Zo’n beetje alles is onder de loep genomen, ook aan de buitenkant. Zo zijn de meeste bodypanelen nu gemaakt van lichtgewicht aluminium.

Onderhuids ging alles op de schop. De Wrangler is nog steeds ‘de meest capabele SUV ter wereld’ maar er is meer. De prestaties op de weg zijn verbeterd door de vernieuwde wielophanging. Zowel het comfort als het bochtgedrag is volgens Jeep sterk verbeterd. De Wrangler komt ook weer als Rubicon (foto 5), die extra terreinvaardig is. Elke Wrangler is uitgerust met vierwielaandrijving en geavanceerde terreinsystemen.

Nieuwe motoren en een plug-in hybride

Welke motoren Jeep in Europa gaat leveren wordt volgend jaar bekend gemaakt, maar zeker is dat de nieuwe Wrangler bereikbaarder wordt dan de huidige door de lagere CO2-uitstoot. Een nieuwe 2.0 turbobenzinemotor met 270 pk maakt zijn opwachting. Ook staat er een 3,0 liter V6 dieselmotor op de planning, hetzelfde blok dat Jeep levert in de Grand Cherokee. Wellicht dat er voor Europa ook nog een viercilinder diesel wordt toegevoegd aan het assortiment. Jeep heeft op de autoshow in Los Angeles een plug-in hybrideversie aangekondigd voor 2020. Of die naar Europa komt moeten we afwachten. Schakelen gaat in de nieuwe Wrangler met een handbak die zes versnellingen heeft of met een achttraps automaat.

In de loop van volgend jaar komt Jeep met meer informatie over de Europese uitvoeringen van de nieuwe Wrangler.

Tags: