‘Nieuwe topsedan Alfa Romeo ook als plug-in hybride’

De toekomstige grote sedan van Alfa Romeo wordt ook leverbaar als plug-in hybride. Ook krijgt het model een zescilinder dieselmotor.

Het nieuwe topmodel van Alfa Romeo, dat voor 2018 op de planning staat, krijgt volgens het Britse AutoExpress twee primeurs. Voor eerst zal een Alfa Romeo namelijk leverbaar worden als hybride én krijgt een model van het merk een zescilinder dieselmotor.

De nieuwe sedan is de grote broer van de Giulia, een auto in een segment waarin de 166 – die in 2007 uit productie ging – het laatste model van Alfa Romeo was. De topsedan deelt zijn bodemplaat met de Giulia en dat betekent dat de auto achterwielaandrijving krijgt. Naast de genoemde hybride en V6-dieselmotor wordt het vlaggenschip van Alfa Romeo leverbaar met vier- en zescilinder benzinemotoren en viercilinder diesels. Ook komt er een sportieve Quadrifoglio topuitvoering, die waarschijnlijk een V8-motor van zustermerk Ferrari krijgt.

Het nieuwe model wordt de eerste Alfa Romeo met zelfrijdende functies, zoals een file-assistent. De auto wordt waarschijnlijk in de loop van 2018 onthuld.

Tags: