Prijs Abarth Punto Evo Esseesse bekend

Abarth heeft de prijs bekend gemaakt van de Punto Evo met Esseesse-kit: 27.200 euro. Het model maakt z’n Nederlandse debuut dit weekend tijdens het evenement Italia a Zandvoort.

De Abarth Punto Evo Esseesse staat klaar om de Nederlandse showrooms te betreden. Het Esseesse-pakket wordt achteraf bij de geselecteerde Abarth-dealers gemonteerd en heeft een meerprijs van 4.250 euro. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een aparte veren/dempers-set te monteren, dan bedraagt de prijs 1.495 euro.

Wat houdt Esseesse allemaal in? Het belangrijkste: een vermogenstoename van 15 pk, terwijl het koppel toeneemt met 20 Nm. De 1.4 Turbo MultiAir produceert daardoor 180 pk en 270 Nm, goed voor een 0-100 km/u acceleratietijd van 7,5 seconden. Als de teller 215 km/u aanwijst vindt de Punto het mooi geweest.

Verder monteert Abarth speciale, met specialist Koni ontwikkelde dempers met Frequency Selective Damping. Die bieden volgens Abarth het beste van twee werelden: comfort en een hoge mate sportiviteit. De auto is 20 mm verlaagd, heeft speciale Brembo remschijven en een ‘high performance’ remsysteem. Ook het luchtfilter en uitlaatsysteem zijn aangepast. 18 inch lichtmetalen wielen in de kleur wit of titanium maken het pakket af. Wil je de Abarth Punto Evo Esseesse (spreek uit als esse-esse) bekijken dan moet je zondag afreizen naar Zandvoort, waar Italia a Zandvoort plaatsvindt – een evenement van de Fiat Groep waaronder Abarth valt.

Tags: