Renegade maakt Jeep-rijden nog bereikbaarder

Jeep maakt de aantrekkelijke prijzen bekend van de Jeep Renegade.

De compleet nieuwe en karaktervolle Jeep Renegade breidt de mondiale line-up van het merk verder uit met de toetreding tot het groeiende segment van de compacte SUV. De Renegade is een échte Jeep en biedt daarom desgewenst de beste off-road capaciteiten in zijn klasse. Uniek voor zijn segment is de introductie van een negentraps automaat, die bijdraagt aan een uitstekende rijdynamiek, zowel op de weg als in het terrein. Bovendien springt de Renegade er in het compacte SUV segment uit dankzij zijn formaat: hij is namelijk het grootst, wat ten goede komt aan de binnenruimte. De Jeep Renegade is er al vanaf € 22.990,-.

De Jeep Renegade borduurt voort op de krachtige persoonlijkheid van de Jeep Wrangler met een frisse, nieuwe styling met robuuste carrosserievormen en agressieve proporties, die de beste uitloophoeken in deze klasse mogelijk maken, opzettelijk zo ontworpen dat ze de allerbeste off-road capaciteiten teweegbrengen. Voor panoramische vergezichten – exclusief voor dit segment – zorgen twee beschikbare open dak systemen (Dual Pane Panoramic Sunroof en My Sky Open Air Roof), die de passagiers een schitterende vrijheid in de openlucht bieden. Het interieur van de compleet nieuwe Jeep Renegade ziet er robuust en energiek uit en het bouwt voort op het legendarische erfgoed van het merk Jeep. Het is uiterst nauwkeurig vervaardigd tot in het detail, innovatief en met materialen en kleuren van hoge kwaliteit, state-of-the-art technologie, en slimme opbergplekken.

Het compleet nieuwe ‘small-wide 4×4 architectuur’ combineert de best-in-class off-road capaciteiten met on-road rijdynamiek van wereldklasse. De Jeep Renegade Trailhawk levert de best-in-class 4×4 capaciteiten met – exclusief voor deze klasse – Jeep Active Drive Low met 20:1 kruipversnelling en het Jeep Selec Terrain systeem. De Jeep Renegade is de eerste compacte SUV met uitschakelbare achterasaandrijving (PTU) – zodat de Jeep Renegade 4×4 modellen ook qua brandstofverbruik superefficiënt zijn. Het systeem schakelt onmiddellijk in op het moment dat 4×4 tractie nodig is. Zowel Jeep Active Drive als het Active Drive Low 4×4 systeem werkt met het Jeep Selec-Terrain systeem met vijf instelmodes (Auto, Sneeuw, Zand en Modder, plus een exclusieve Rots-instelling op het model Trailhawk) voor de allerbeste vierwielaandrijving op de weg of in het terrein, bij welke weersomstandigheden dan ook.

Net als de nieuwe Jeep Cherokee legt de Jeep Renegade de lat weer hoger – dit keer in de compacte SUV klasse – met de voor het eerst beschikbare negentraps automaat. Samen met de 2.0 liter MultiJet dieselmotor of de 1.4 liter MultiAir benzinemotor kent de negentraps transmissie talloze voordelen die de koper op prijs zal stellen, zoals agressieve acceleratie, soepel en stil motorvermogen bij hogere snelheden en gereduceerd brandstofverbruik ten opzichte van een zesversnellings transmissie. Naast de negentraps automaat komt Jeep met technologie die tot nu beperkt bleef tot premium SUV’s: prijswinnend Uconnect Access, Uconnect touchscreen infotainmentsysteem en het grootste fullcolor instrumentencluster in dit segment. Vol met tot wel 70 beschikbare geavanceerde actieve en passieve veiligheidsuitrustingen. De Jeep Renegade is ontworpen in Amerika en vervaardigd in Italië (Melfi). Het mondiale portfolio van de productie van de aandrijflijnen voor de Renegade omvat de Verenigde Staten, Italië en Brazilië. De Jeep Renegade is leverbaar vanaf € 22.990,- en staat binnenkort bij Mobility Group Haaker Amsterdam. Voor Nederland gelden de volgende aandrijflijnen:

Uitvoering Vanafprijs

Benzine

  • Jeep Renegade 1.6 E-Torq, 110 pk, FWD € 22.990,- ( begin 2015)
  • Jeep Renegade 1.4 MultiAir, 140 pk, FWD € 24.990,-
  • Jeep Renegade 1.4 MultiAir Automaat 140 pk, FWD (n.n.b. 2015)
  • Jeep Renegade 1.4 MultiAir Automaat, 170 pk, AWD (n.n.b. 2015)

Diesel

  • Jeep Renegade 1.6 MultiJet, 120 pk, 2WD € 27.490,-
  • Jeep Renegade 2.0 MultiJet, 140 pk, AlWD € 36.190,-
  • Jeep Renegade 2.0 MultiJet Automaat, 140 pk, 4WD € 41.190,-
  • Jeep Renegade 2.0 MultiJet Automaat, 170 pk, 4WD (Trailhawk) € 42.790,-
Tags: