Snel door het terrein: Jeep Grand Cherokee SRT8

SRT. De Chrysler Group lettercombinatie die kenners van snelle autos het water in de mond doet lopen. Denk aan de potente Viper-, Crossfire- en 300C-versies. Daar komt er nu eentje bij: de Jeep Grand Cherokee SRT8. Met zijn 305 kW/415 pk-sterke 6,1 liter HEMI V8 de snelste Jeep ooit. De SUV debuteert tijdens de autoshow in New York, die 25 april haar deuren voor het publiek opent.

Over de exacte topsnelheid wordt nog niet gesproken, maar de snelheidsmeter loopt tot een waarde van 300 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u wordt in minder dan vijf seconden volbracht. Om deze prestaties mogelijk te maken én de auto toch veilig, bestuurbaar en comfortabel te houden, is er behoorlijk gesleuteld. De aërodynamica is aangepast, het lichtgewicht vierwielaandrijvingssysteem is afgestemd op het enorme koppel en vermogen, de carrosserie ligt 2,5 centimeter lager, het onderstel is sportiever van opzet en de remmen zijn speciaal voor dit model ontworpen door Brembo.

Twintig inch wielen en een centraal geplaatste dubbele uitlaat onderstrepen de sportieve aspiraties van deze Grand Cherokee. Ook het interieur is sportief uitgevoerd, onder andere met speciaal ontworpen kuipstoelen en carbonfiber elementen. Of de Grand Cherokee SRT8 naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Tags: