Speciale versies Jeep Cherokee gepresenteerd

Jeep heeft twee speciale versies van de Cherokee gepresenteerd: Night Eagle en KrawLer. Die eerste komt binnenkort op de markt, de KrawLer is vooralsnog een studiemodel.

Jeep brengt een speciale versie van de Cherokee uit en komt met een stoer studiemodel. Die eerste (foto 1 en 2) is de Cherokee Night Eagle, die zich onderscheidt met hoogglans zwarte accenten. De grille, het Jeep-logo, het modelopschrift, de dakrails en de 18 inch wielen zijn in die kleur uitgevoerd.   

De Night Eagle is rijk uitgerust, met Uconnect multimediasysteem met 8,4 inch beeldscherm, negen speakers inclusief subwoofer, tweezone climate control, een instrumentenpaneel met 3,5 inch TFT-display, een elektrisch te openen achterklep en parkeersensoren. De Jeep Cherokee Night Eagle wordt leverbaar met de nieuwe 2.2 MultiJet dieselmotor met 185 of 200 pk. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend. Overigens komt er van de compacte Renegade ook een Night Eagle-uitvoering, met dezelfde uiterlijke verfraaiingen.

KrawLer

Jeep presenteert ook de CrawLer (afbeelding 3 en 4), op de IAA in Frankfurt. Deze heeft een grotere bodemspeling, verbrede spatborden, off-road-banden, skiplates, treeplanken aan de zijkant en natuurlijk alle mogelijke 4×4-systemen van Jeep. De groene kleur verwijst naar de legeroorsprong van Jeep.

Het merk heeft vooralsnog geen plannen om de ruige KrawLer als zodanig op de markt te brengen, maar zal wellicht onderdelen van het studiemodel als accessoire aanbieden. 

Tags: