Twee dieselmotoren voor Europese versie Jeep Cherokee

Jeep heeft bekend gemaakt welke motoren de Cherokee in Europa krijgt. De SUV krijgt twee dieselsmaken en een benzinekrachtbron.

De nieuwe Jeep Cherokee komt in het voorjaar eindelijk naar de Europese showrooms. Het merk heeft nu bekend gemaakt met welke motoren de Cherokee de oversteek naar Europa maakt. Jeep gaat twee dieselsmaken en een benzinemotor aanbieden.

De dieselmotoren zijn afkomstig van moederbedrijf Fiat. De 2.0 MultiJet is er met 140 en 170 pk, in beide gevallen levert de viercilinder 350 Nm koppel. De sterkste variant is altijd gekoppeld aan de nieuwe negentraps automatische versnellingsbak, de 2.0 met 140 pk komt met een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten.

Naast de twee dieselmotoren levert Jeep een potente benzinemotor in de nieuwe Cherokee, de 3.2 V6 Pentastar met 272 pk. De bij de onthulling aangekondigde 2.4 benzinemotor komt niet naar Nederland.

De prijzen van de nieuwe Cherokee zijn nog niet bekend, in aanloop naar de autosalon van Genève in maart volgt meer informatie. 

Tags: