Twee dieselversies voor vernieuwde Jeep Cherokee

Jeep heeft meer informatie bekend gemaakt over de vernieuwde Cherokee. Naast de nieuwe 2.0 turbobenzinemotor wordt de SUV verkrijgbaar met een vernieuwde dieselmotor in twee vermogensversies.

De vernieuwde Jeep Cherokee wordt in Europa leverbaar met een vernieuwde 2.2 MultiJet dieselmotor. Die is op diverse punten aangepast. Zo zijn diverse onderdelen van de 2.2-motor lichter gemaakt en er is een SCR-katalysator toegevoegd, waarmee schadelijke NOx-deeltjes zoveel mogelijk worden geëlimineerd.

De dieselmotor komt in twee vermogensversies: 150 en 195 pk. Die eerste heeft een koppel van 350 Nm en is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Vierwielaandrijving is een optie. De sterkste dieselversies kan eveneens met voor- en vierwielaandrijving worden geleverd en is standaard voorzien van een automatische versnellingsbak met negen verzetten. De elektronica van de automaat is aangepast, waardoor de Cherokee sneller accelereert, soepeler schakelt en minder brandstof verbruikt.

Uitrusting

Jeep heeft ook bekend gemaakt hoe het assortiment er na de vernieuwingsronde uitziet. Er zijn vier reguliere uitvoeringen en er is de extreme Trailhawk-versie voor ruig terreinwerk. De basisuitvoering heet Sport en voorziet in koplampen met led-techniek, 17 inch lichtmetalen wielen, een audiosysteem met 5 inch aanraakscherm, Bluetooth en diverse actieve veiligheidssystemen. Een stapje hoger staat de Longitude-uitvoering, met als belangrijkste extra’s klimaatregeling met twee zones, keyless entry, een achteruitrijcamera en een uitgebreider infotainmentsysteem met 7 inch beeldscherm.

Leren bekleding, elektrisch verstelbare stoelen, een 7 inch beeldscherm tussen de tellers, een groter (8,4 inch) touchscreen in de middenconsole, een elektrisch bedienbare achterklep en 18 inch lichtmetalen wielen zijn de geneugten van de Limited-versie. De meest luxe Cherokee luistert naar de naam Overland is voorzien van extra zacht leer op de stoelen, een met leer bekleed dashboard, een panoramadak en geventileerde stoelen.

De twee dieselversies zijn vanaf begin oktober te verkrijgen, de eerder aangekondigde nieuwe 2.0 benzinemotor met 270 pk volgt begin 2019. De prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.

Tags: