Twee nieuwe Jeep Renegade-uitvoeringen

Aanstaande week presenteert Jeep op de Los Angeles Auto Show twee nieuwe Renegade-uitvoeringen: de Altitude en de ‘limited edition’ Deserthawk. Laatstgenoemde is een echte terreinbeul.

Jeep-kenners weten dat van de meeste Jeep-modellen een Altitude-uitvoering verschijnt en nu is dat het geval bij de Renegade. Aanstaande week onthult het merk deze nieuwe versie op de Los Angeles Auto Show en niet lang daarna verwachten we ‘em in de showroom. Maar er verschijnt nóg een Renegade. 

Renegade Altitude

De Jeep Renegade Altitude heeft een donker, aggressief aanzien door de vele zwarte accessoires. Dat zijn onder meer 18 inch glanzend zwarte wielen, glanzend zwarte exterieuraccenten, zwarte stoffen bekleding en een zwart interieur dat afgewerkt is met Metal Diamond accenten. 

In de Verenigde Staten verschijnt de Altitude met twee motoren: een 2,4 liter Tigershark-motor voorzien van MultiAir2 in combinatie met de negentraps automaat, en de 1.4 MultiAir-turbomotor gekoppeld aan een handmatige zesbak – laatstgenoemde uitvoering lijkt de meest voor de hand liggende om op de Nederlandse markt te verschijnen. Omgerekend beginnen de Amerikaanse prijzen (exclusief Nederlandse belastingen) bij circa 20.500 euro. De Altitude wordt verkrijgbaar in alle lakkleuren die beschikbaar zijn voor de Renegade.

Renegade Deserthawk

Daarnaast onthult Jeep op de L.A. Auto Show de Renegade Deserthawk, een beperkt verkrijgbare editie die behalve een speciale styling ook extra terreincapaciteiten meekrijgt. Geïnspireerd op off-roaden in de Amerikaanse woestijn is de Renegade Trailhawk als basis genomen. Ook in Deserthawk liggen de 2.4 Tigershark met MultiAir en negentraps automatische transmissie.

Styling features zijn onder meer 17 inch zwarte wielen; speciale body- en motorkappanelen; rotsbeschermers; en een exclusief op dit model verkrijgbaar interieur met zwart lederen stoelen, voorzien van Light Frost-stiksels en -accenten. De vierwielaandrijfcapaciteiten worden ondersteund door Jeep Active Drive Low, Selec-Terrain met Rock-modus, skid plates, haken, Hill-Descent Control, een trekhaak en functies voor extra bodemspeling en om door water te waden. 

Meer gangbare accessoires als een TFT-display en ParkView-achteruitrijcamera zijn niet vergeten. De limited edition Renegade Deserthawk is begin volgend jaar leverbaar, in de lakkleuren Alpine White, Black, de donkere metaalkleur Anvil en de exclusieve tint Mojave Sand. Amerikaanse prijzen, dus exclusief onze extra belastingen, beginnen bij zo’n 26.000 euro. Nederlandse prijzen volgen bij de introductie van de nieuwkomers in ons land.

Tags: