Twee nieuwe versies Jeep Grand Cherokee met gewijzigde neus

Jeep heeft op de autoshow van New York twee nieuwe topversies van de Grand Cherokee gepresenteerd: Trailhawk en Summit.

Jeep brengt twee nieuwe versies van de Grand Cherokee mee naar de autoshow van New York. De meest terreinwaardige Grand Cherokee ooit heet Trailhawk en voor mensen die liever op de weg blijven is er de nieuwe, luxe Summit-uitvoering. Beide versies hebben een gewijzigde neus, met een nieuwe grille, aangepaste bumpers en een nieuw plaatwerk rondom de koplampen. Jeep maakt in New York niet bekend of die wijzigingen ook op de andere uitvoeringen doorgevoerd zullen worden.

Tijdens de perspresentatie op de autoshow van New York toont Jeep op theatrale wijze de vaardigheden van de Trailhawk-uitvoering, door de auto via de trap het podium op te laten rijden. Het podium piept en kraakt, de Grand Cherokee geeft geen kick. De voornamelijk Amerikaanse pers ontvangt het tafereel met applaus.

De Trailhawk (de rode en grijze exemplaren op de foto’s) heeft een bodemspeling tot 27 centimeter en grotere aanloop- en afrijhoeken dan de andere modellen in het gamma. Talloze 4×4-systemen en off-roadbanden zorgen ervoor dat de Grand Cherokee in de meest extreme situaties grip houdt.

Bij de nieuwe Summit-uitvoering (de witte Grand Cherokee op de foto’s) draait het om luxe. Lederen bekleding in verschillende kleuren en naar keuze zelfs luxe nappaleder. Ook het dashboard kan met leer worden bekleed.

De nieuwe versies komen in het najaar naar Europa. De prijzen zijn nog niet bekend.

Tags: