Twee speciale Jeeps te zien in Los Angeles

Als maandag de autoshow in Los Angeles begint zijn op de Jeep-stand twee speciale modellen te zien: de Grand Cherokee SRT Night en de Wrangler Backcountry.

Jeep-fans houden van speciale, geïndividualiseerde modellen die tegelijkertijd voldoende performance- en terreincapaciteiten hebben. Dat zegt Mike Manley, topman van Jeep. Het merk bedient de fans op hun wenken met twee gloednieuwe ‘special editions’. Morgen debuteren ze in L.A.

De Jeep Grand Cherokee SRT Night combineert performance-eigenschappen met zwarte uiterlijke kenmerken. De donkere kleur wordt onder meer op het dak, de grille, achterspoiler, B- en C-stijlen en wielen toegepast. Die wielen hebben trouwens een nieuw vijfspaaksontwerp en zijn voorzien van Brembo-remmen. Het lederen interieur is eveneens zwart van kleur maar de lak (Velvet Red, Billet Silver of Granite Crystal) contrasteert hier mooi mee. 

Het thema voor de Jeep Wrangler Backcountry is het winterseizoen, waarin de Wrangler zich als een schaatser op het nieuwe Thialf-ijs voelt. Bestellen hoeft niet in de Xtreme Purple-tint, een minder opvallend schaatspak beschikbaar.

Het 4×4-merk heeft voor deze Wrangler het Sahara-uitrustingsniveau met zwarte hardtop een ‘off-road’ neus en kont gegeven en daarna op glanzend zwarte lichtmetalen wielen gezet. Het interieur is verfraaid met pianozwarte elementen, een armsteun, zwart McKinley-leder maar ook een Alpine audiosysteem en Bluetooth handsfree bellen. 

De speciale Wrangler gaat in de Verenigde Staten al eind deze maand in de verkoop, de Grand Cherokee voorjaar 2016. Zodra we weten wanneer de twee in ons land te bestellen zijn lees je op onze site meer, zoals de Nederlandse prijzen.

Tags: