Uit Detroit: vernieuwde Jeep Grand Cherokee

‘Made in Detroit’. Dat vemeldt het informatiebordje naast de Grand Cherokee trots. Het vlaggenschip van Jeep debuteert op de autoshow van Detroit in een nieuwe jas.

Jeep heeft de Grand Cherokee in het nieuw gestoken. Op de autoshow van Detroit heeft het merk de vernieuwde SUV onthuld. Aan uitstraling boet de Grand Cherokee niets in maar de koplampen zijn wat bescheidener van formaat geworden.

De nieuwe led-dagrijverlichting is opvallend en ook aan de achterkant heeft de Grand Cherokee led-verlichting gekregen, zoals het hoort bij een grote, luxe SUV. Uiteraard hebben we ook het interieur van dichtbij bekeken, dat kan nog steeds niet tippen aan de Europese standaarden maar het nieuwe infotainmentsysteem met 8,4 inch beeldscherm en het futuristische instrumentarium maken veel goed.

Ook onderhuids is er het nodige veranderd. Jeep meldt de massaal toegestroomde persmuskieten dat de SUV de beschikking krijgt over een achttraps automatische versnellingsbak, op alle motoren. Ook is de 3,0 V6 dieselmotor vernieuwd. De vernieuwde Grand Cherokee komt in de loop van dit jaar naar Nederland.   

Tags: