Vernieuwde Jeep Cherokee begin 2019 naar Nederland

Jeep zet de vernieuwde Cherokee begin 2019 bij de Nederlandse dealers. In ons land is de SUV in eerste instantie met 195 pk sterke 2.2 dieselmotor te verkrijgen.

De vernieuwde Jeep Cherokee komt begin volgend jaar naar Nederland. De importeur heeft bekend gemaakt dat de SUV in ons land leverbaar wordt met 2.2 dieselmotor met 195 pk. Deze motorversie kun je krijgen met voor- of vierwielaandrijving. Jeep biedt verschillende 4×4-systemen aan, ook voor de zwaarste terreinomstandigheden. De eerder aangekondigde 2.2 dieselmotor met 150 pk komt vooralsnog niet naar Nederland.

De nieuwe 2.0 benzinemotor, die de oude 3.2 zescilinder vervangt, wordt later in 2019 aan het assortiment toegevoegd. De 272 pk sterke turbomotor is standaard gekoppeld aan een automaat en vierwielaandrijving.

De line-up van de Cherokee bestaat begin 2019 uit twee uitvoeringen: Limited en Overland. Op die eerste zijn al veel luxe voorzieningen aanwezig, zoals led-koplampen, nappelederen bekleding, keyless entry, een multimediasysteem met 8,4 inch aanraakscherm en adaptieve cruise control. De instapuitvoering Longitude komt later, net als de extreme terreinversie Trailhawk.

De prijzen van de vernieuwde Cherokee worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. Volgende week gaan we rijden met de auto, op het Italiaanse eiland Sicilië. Uiteraard zullen we de eerste bevindingen zo snel mogelijk met je delen. Volgende week dus meer Jeep Cherokee!

Tags: