Vernieuwde Jeep Grand Cherokee in de zomer naar Nederland

Jeep gaat vanaf deze zomer de vernieuwde Grand Cherokee verschepen naar Europa. We hebben nu meer details over de gefacelifte SUV.

De vernieuwde Jeep Grand Cherokee is niet alleen aan de buitenkant vernieuwd, ook onderhuids zijn er behoorlijk wat verbeteringen. De belangrijkste is de komst van een nieuwe, achttraps automatische versnellingsbak. Deze zorgt voor een reductie van het brandstofverbruik en betere prestaties.

De 3.0 V6 dieselmotor, die met 190 en 250 pk te verkrijgen is, verbruikt in de vernieuwde Grand Cherokee 10 procent minder brandstof. Jeep geeft nu 7,5 l/100 km (1 op 13,3) op. DE CO2-uitstoot ligt 9 procent lager. De SUV kan met deze dieselmotor een aanhangwagen van maximaal 3.500 kilogram trekken. De bekende benzinemotoren zijn ook weer van de partij: de 3.6 V6 Pentastar, de 5.7 V8 Hemi-motor en 6.4 V8 die in de sportieve SRT-uitvoering ligt. Die laatste heeft dankzij de nieuwe automaat nu ook een launch control-functie, waarmee je met een druk op de knop een stoplichtsprintje kan inzetten. Alle motoren voldoen nu aan de Euro6-uitlaatgasnorm. Nieuw is de Eco-modus, waarbij de automaat sneller opschakelt om brandstof te besparen.

In het interieur draait alles om het nieuwe Uconnect infotainmentsysteem met 8,4 inch beeldscherm. Uiteraard is dit systeem te koppelen met allerlei randapparatuur. De spraakbediening, reactiesnelheid en de navigatiefunctie zijn fors verbeterd. Mooiere bedieningsknoppen, betere materialen en een tweede, 7 inch beeldscherm in het instrumentarium tillen het interieur naar een hoger niveau.

Prijzen van de vernieuwde Grand Cherokee worden binnenkort bekend gemaakt en komen naar verwachting lager te liggen dan nu, dankzij de lagere CO2-uitstoot en dus lagere BPM-heffing.

Tags: