Volgend jaar facelift Jeep Cherokee, model behoudt bijzondere styling

Het is ‘love it or hate it’. De Jeep Cherokee onderscheidt zich met een bijzondere styling en dat zal ook in de toekomst zo zijn.

Jeep is met de Cherokee bij de laatste modelvernieuwing een nieuwe weg in geslagen. Het model is met zijn dynamische en onderscheidende uiterlijk een buitenbeentje in het Jeep-assortiment en dat zal zo blijven. De meningen over het model zijn verdeeld, maar de Cherokee heeft Jeep geen windeieren gelegd. Met name in de Verenigde Staten is het model zeer succesvol.

Daarom zal het uiterlijk van de Cherokee bij de facelift die voor halverwege volgend jaar op de planning staat geen grote veranderingen ondergaan. Jeep-baas Mike Manley zegt tegen Automotive News: “Ik denk niet dat er grote vernieuwingen te noemen zijn waarmee het model erop vooruit gaat.”

De uiterlijke wijzigingen bij de facelift zullen dus niet al te groot zijn. Wel verwachten we verbeteringen in het interieur en een nieuwe dieselmotor voor de Europese markt. Over deze 2.2 dieselmotor konden we je onlangs al de eerste informatie konden vertellen. 

Tags: