Volgende generatie Jeep Wrangler: zelfde design, nieuwe techniek

Jeep gaat bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie Wrangler voorzichtig te werk. De auto moet moderner worden zonder zijn kenmerkende uiterlijk en eigenschappen te verliezen.

Het vernieuwen van een icoon is een uitdaging. Jeep worstelt met het moderner maken van de Wrangler, zo heeft CEO Mike Manley gezegd tegen het Australische CarAdvice. Hij geeft aan dat het uiterlijk nauwelijks zal wijzigen en dat er niet ingeleverd wordt op terreincapaciteiten, maar dat de Wrangler tegelijkertijd lichter en zuiniger moet worden.

De Wrangler moet kilo’s verliezen om mee te kunnen gaan in de huidige trend van steeds zuiniger wordende auto. Nieuwe motoren en versnellingsbakken moeten daaraan meehelpen maar ook een gunstigere aerodynamica. Een lager dak, zoals op de Wrangler Flattop Concept (foto’s) te zien is lijkt dan ook een serieuze optie.

Toch zal het uiterlijk niet teveel mogen wijzigingen om de vorm van de Wrangler geen geweld aan te doen, de auto is nog altijd mateloos populair in de Verenigde Staten. Jeep en de gebruikers van de Wrangler hechten ook veel waarde aan vierwielaandrijving en de terreincapaciteiten van het model. Een zuinige, voorwielaangedreven versie is dus geen optie.

De nieuwe Wrangler verschijnt pas in 2017 of 2018 op de markt.

Tags: