Voorlopig geen extra modellen voor Abarth

Abarth houdt voorlopig zijn overzichtelijke modelgamma, bestaande uit de Punto, 500 en 500C. Er staan geen nieuwe modellen in de planning en dat is deels een bewuste keuze.

Abarth voegt voorlopig geen nieuwe modellen toe aan zijn assortiment. Dat heeft de baas van het merk, Marco Magnanini, gezegd tegen tijdschrift Autocar. De Punto, 500 en 500C blijven de modellen waar het om draait op de middellange termijn.

Recente modellen van Fiat, zoals de 500L en nieuwe Panda, zijn volgens Magnanini niet geschikt voor een Abarth-label. Ze sluiten niet genoeg aan op waar het merk Abarth voor staat. Een eigen model voor Abarth zit er voorlopig zeker niet in. Lange tijd gingen er geruchten over dat Abarth een roadster zou bouwen op basis van Alfa Romeo 4C, maar die verhalen worden door Magnanini dus ontkracht.

Wat zit er dan wél aan te komen voor Abarth? Nieuwe versies van de Punto, 500 en 500C, zoals de 595 50th Anniversary die het merk onlangs onthulde. Het merk moet verder gewoon wachten op nieuwe modellen van Fiat die geschikt zijn voor ombouw naar Abarth. 

Tags: