Wrangler Red Rock Concept komt in gelimiteerde oplage

Jeep gaat een gelimiteerde oplage op de markt brengen van de Wrangler Red Rock die het merk op de Sema tuningshow in Las Vegas laat zien.

Jeep heeft op de Sema tuningshow in Las Vegas de Red Rock Concept onthult. Het merk kondigt ook meteen aan dat er een gelimiteerde oplage van de Wrangler Red Rock gebouwd gaat worden. De auto is een eerbetoon aan het Easter Jeep Safari-evenement dat elk jaar in de Amerikaanse plaats Moab plaatsvindt. Jeep presenteert daar elk jaar vele indrukwekkende studiemodellen.

De Red Rock zou je kunnen zien als een mengelmoes van diverse studiemodellen op basis van de Wrangler. Jeep gaat er vijftig bouwen, al is nog niet duidelijk of er daar ook een paar van naar Nederland komen. Wellicht dat het merk hier een aparte ‘special edition’ uitbrengt met een aantal van de uiterlijke verfraaiingen van de Red Rock. Jeep kan daarvoor putten uit de uitgebreide catalogus van zijn onderdelenleverancier Mopar.

De Red Rock is te herkennen aan de enorme 35 inch terreinbanden, diverse opschriften, zijdeglans bumpers, led-koplampen met chromen omlijsting, een luchthapper op de motorkap, rode sleepogen, ‘rock rails’ en een lier aan de voorkant. Terreinassen, sperdifferentiëlen en zo’n beetje alle terreinsystemen die Jeep kan leveren zijn aanwezig op de Red Rock.

Tags: