Zes speciale Jeeps op autoshow New York

Jeep komt begin april naar de autoshow van New York met zes studiemodellen. De meest interessant is de Apache, die een 6,4 liter V8-motor met 470 pk aan boord heeft.

Een V8-motor in een Jeep Wrangler? Het kan binnenkort dankzij Mopar, de onderdelenspecialist van Fiat, waar Jeep onder valt. Jeep neemt maar liefst twee studiemodellen mee naar de autoshow van New York waarin de V8-motor ligt. De Wrangler Apache (het zwarte exemplaar) is daarvan de meest extreme, die heeft namelijk achterwielaandrijving.

De V8 produceert 470 pk vermogen en 637 Nm koppel. Binnenkort is het mogelijk voor Wrangler-eigenaren om de motor in te laten bouwen. Vanaf mei in de V.S., wanneer in Europa is nog niet bekend. Naast dit V8-nieuws heeft Jeep nog meer in petto voor de autoshow van New York.

Jeep laat namelijk de Grand Cherokee Trailhawk Concept én de Wrangler Mopar Accessorized zien, beide zijn opgetuigd met vele Mopar-accessoires. Bijzonder is de Mighty FC Concept (afbeelding 2) die verwijst naar de Forward Control uit de jaren ’50. Ten slotte is er nog de J12, een nostalgisch ogende pick-up op basis van de Wrangler.

Tags: