Alfa Romeo Tonale prijzen en uitvoeringen

De Tonale, Alfa Romeo’s eerst geëlektrificeerde auto, debuteerde als zeer complete Edizione Speciale. Nu breidt Alfa Romeo de line up uit met een overzichtelijk gamma bestaande uit Super, Sprint, Ti en Veloce.

De Tonale 1.5T Hybrid is er in een 130 pk en 160 pk variant die beide gekoppeld zijn aan een 7-traps TCT-automaat en een P2 elektromotor van 48 volt, 15 kW en 55 Nm. Er wordt elektrisch gestart en er kan over een korte afstand, tot zo’n 3 kilometer, met lage snelheid zoals in de file, volledig elektrisch gereden worden. Overigens is de 160 pk sterke hybride ook voorzien van een turbocompressor met variabele geometrie. Later dit jaar volgt er een 275 pk sterke Plug-in Hybrid variant.

Alfa Romeo levert de Tonale standaard met een nieuw infotainmentsysteem met Over-the-Air updates. Het systeem omvat een digitaal 12,3-inch scherm, een 10,25-inch touchscreen en een geavanceerde multitasking-interface, waardoor alles in één oogopslag te zien is. Met een gecombineerd beeldschermformaat van 22,5 inch zijn de twee Full TFT-schermen toonaangevend in deze klasse.

Verder is de Tonale onder meer standaard voorzien van 18 inch lichtmetalen velgen met daarachter geanodiseerde remklauwen, LED dagrijverlichting èn knipperlicht en full LED achterlichten èn reflectoren. Zaken als draadloos Apple CarPlay/Android Auto, Alfa Connect services, cruise control incl. speed limiter, licht- & regensensor en geautomatiseerd groot licht, behoren ook tot de standaarduitrusting.

Zoals gezegd behoort de Alfa Romeo Tonale ook tot de top als het gaat om veiligheid. Daarom zijn onder andere Forward Collision Warning, Auto Emergency City Brake, Verkeersbordenherkenning, Intelligent Speed Assist, Lane Support System, Driver Awareness Detection en Bandenspanningsmeter  allemaal standaard aanwezig.

 

Prijzen Alfa Romeo Tonale
Motorisering Uitvoering Consumentenprijs
1.5T Hybrid 130pk Super € 42.000
  Sprint € 44.500
  Edizione Speciale € 46.080
     
1.5T Hybrid 160pk Edizione Speciale € 48.080
  Ti € 49.000
  Veloce € 51.500

 

De nieuwe Alfa Romeo Tonale staat vanaf medio juni bij de Nederlandse Alfa Romeo dealer.

Tags: