Eleganza in Movimento Dal 1906

Lancia en Chrysler: twee visies samengevoegd om sterker in de toekomst te staan. Elk hun eigen bezieling om te excelleren. Samenkomend in een doelmatige stijl, verpakt in elegantie. Zo vormen twee verschillende tradities één toekomst. Die toekomst is reeds begonnen.

Lancia is een Italiaans merk van Fiat Group Automobiles, opgericht in Turijn in 1906. In 1906 was Vincenzo Lancia ervan overtuigd dat hij de opkomende Italiaanse auto-industrie met zijn innovatieve ideeën en passie voor raffinement een stap verder zou kunnen brengen. Deze uitdaging geldt nog steeds. Zijn opvolgers hebben dit gedachtengoed overgenomen en werken tot op de dag van vandaag met dezelfde passie.

In de ruim 100 jaar dat Lancia bestaat is alles veranderd: de maatschappij, de levensstijl, de technische mogelijkheden, de materialen. De auto is gemeengoed geworden en vormt thans een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. De problemen waar we nu voor staan, zijn veiligheid, milieu, recycling en mobiliteit. Met andere woorden: de interactie tussen de auto en zijn omgeving.

Bij dit alles is echter één ding onveranderd gebleven: de inzet van de Lancia-mensen om een concreet antwoord te geven op al deze uitdagingen. Ze doen dit door mooie en technisch geavanceerde auto’s te bouwen die altijd nét iets meer aan stijl, techniek en elegantie bieden, waardoor ze zich weten te onderscheiden. Dat aspect maakt van een auto een Lancia.

Lancia bij Mobility Group Haaker