MGH Lease

De aanschaf van een zakelijke auto kan door middel van een vorm van leasen bij MGH Lease.

Vormen van leasen en de uitleg ervan vindt u hieronder:

Financial lease

Financial lease is aantrekkelijk als u uw auto terug wilt zien op uw balans. Dit brengt belastingvoordeel met zich mee waardoor u als ondernemer optimaal kunt profiteren van uw ondernemerschap. Als u kiest voor financial lease heeft u een vast maandbedrag en regelt u verzekering, onderhoud en reparatie zelf. Na de leasetermijn bent u eigenaar van de auto. Door uw financial lease contract bij MGH Lease af te sluiten behaalt u voordeel op de inclusiviteit van leasen, onderhoud en service onder één dak. U kunt al een bedrijfswagen leasen vanaf € 257.50 per maand.

 Operational lease

Als u kiest voor operational lease bij MGH Lease kiest u voor een totaalpakket voor uw zakelijke auto. De auto, verzekering, onderhoud, reparatie en zelfs een tankpas zijn onderdeel van uw contract. MGH Lease neemt de volledige administratieve lasten op zich en verzekert u een zorgeloos bestaan op de weg. Een Jeep Renegade least u al vanaf € 350,-.Operational lease, een uiterst comfortabele en voordelige leaseoplossing voor uw zakelijke auto.

Private lease

Bij de leaseconstructie Private lease ‘huurt’ u een auto bij MGH Lease voor een bedrag per maand, gedurende een vooraf bepaalde looptijd en tegen een verwacht aantal te rijden kilometers. In de maandelijkse leaseprijs zit alles wat u anders apart betaalt: btw, kosten rijklaar maken, rente, onderhoud, banden, mobiliteitshulp, wegenbelasting en meer. U hoeft alleen nog maar de brandstof apart te betalen.

Private lease biedt diverse voordelen. We zetten hieronder de voordelen van private lease op een rijtje:

   • Geen investering
   • Geen aanbetaling
   • All-in bedrag per maand
   • Zekerheid over de maandkosten
   • Mogelijkheid tot verlagen maandbedrag
   • Bij inruil van uw auto direct geld terug
   • Geen bijtelling
   • U rijdt een nieuwe auto
   • Bij schade geen verlies ‘no claim’

Lager maandbedrag?

Voor deze maandbedragen hoeft u geen aanbetaling te doen. Het is tot op zekere hoogte mogelijk om dat wel te doen, dan wordt deze aanbetaling in mindering gebracht op uw maandbedrag. Het uiteindelijk verreden aantal kilometers wordt achteraf verrekend. Bent u echter meer dan 10 procent boven het overeengekomen kilometrage uitgekomen, dan vindt een herberekening plaats naar een hoger maandbedrag.

Fiscale informatie

Op de zaak of privé?

Bij de aanschaf van een personenauto of bestelwagen door een ondernemer met een eenmanszaak of ZZP’er staat de ondernemer voor de keuze om de auto zakelijk of privé aan te schaffen. In het geval de auto zakelijk aangeschaft wordt kan er gekozen worden voor koop, financial- of operational lease.

Bij het maken van de keuze voor een zakelijke of privé auto zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Dit zijn het aantal zakelijke of privé kilometers, bijtelling, eventuele investeringsaftrek en BPM. Een zakelijke auto staat op de ondernemingsbalans en mag maximaal 500 privé kilometers per jaar maken. Bij meer dan 500 kilometer rekent de fiscus bijtelling. De bijtelling wordt gerekend bestaat uit een percentage van de cataloguswaarde van de auto. Een werkgever houdt loonbelasting en premies in over de bijtelling. Ook zelfstandigen betalen bijtelling over privégebruik van een auto. Zuinige auto’s hebben een lager bijtellingspercentage. Deze regels worden per 1 januari 2017 gewijzigd naar eenzelfde bijtelling van 21%. De afweging om de auto zakelijk of privé aan te schaffen hangt af van vele factoren waarbij uw persoonlijke situatie van groot belang is.

Kilometervergoeding

In het geval de aanschaf van uw auto privé voordeliger is, kunt u voor uw zakelijke kilometers 0,19 cent per kilometer aftrekken van uw winstbelasting. Dit geldt ook voor het woon-werkverkeer. Het kan dus voordeliger zijn de auto privé aan te schaffen en zakelijke kilometers met belastingvoordeel te verrekenen.

Investeringsaftrek

Bij aanschaf van een nieuwe of gebruikte bestelauto die op de zakelijke balans terecht komt kan eenmalig een investeringsaftrek geclaimd worden. Dit is een fiscaal voordeel dat onafhankelijk van de financiering van uw auto, zolang deze op zakelijke balans staat, behaald kan worden. Deze aftrek geldt dus ook in het geval u voor financial leasing kiest.

Grijs kenteken

Bestelauto’s van ondernemers kennen het grijze kenteken. Het rijden met een grijs kenteken brengt fiscale voordelen met zich mee. Er hoeft geen BPM betaald te worden over de aanschaf van de nieuwe bestelwagen. In dit geval moet minstens 10% van de jaarlijkse kilometers zakelijk zijn. Wist u dat de Jeep Renegade Van en Jeep Cherokee Van ook onder de bestelwagens vallen? In dit geval kunt voordelig, comfortabel en in stijl bij uw klant voorrijden.

Lease MGH