Fiat 500X Yachting

Het uiterlijk van de Fiat 500X Yachting is een eerbetoon aan de ‘Yacht Club Capri’; een van de meest prestigieuze zeilclubs in Italië.

De unieke stijl is geïnspireerd op zeilen en de elegantie van luxe boten. Zo is zowel de auto als kap blauw en verfraaien verchroomde designelementen beide modellen. Als blijk van exclusiviteit van de samenwerking met Yacht Club Capri, pronkt een ‘Yacht Club Capri’-logo op de zij- en achterkant van de twee Collectors’ Editions.

De 500X Yachting komt bovenop de Cross- en Sport-varianten en is de eerste openlucht 500X. Met een druk op de knop opent de elektrische kap en is een vrije blik op de hemel mogelijk. De introductieversie wordt geleverd in het exclusieve ‘Blue Venezia’ en heeft een blauwe, elektrisch bedienbare kap. De spiegelkappen en deurgrepen zijn afgewerkt met geborsteld chroom. Een blauwe en ivoorkleurige lijn versterkt het profiel van de auto. Ook gloednieuw en exclusief zijn de 18” lichtgewicht lichtmetalen velgen met zeeblauwe designelementen.

De op zeilsport geïnspireerde elegantie is ook te zien in het interieur. De witte soft-touch stoelen zijn voorzien van een blauw geborduurd 500 ‘print’. Op de aluminium dorpelplaten siert een ‘Yachting’-logo en de auto is voorzien van een mahonie dashboard; een andere verwijzing naar de typische ontwerpelementen van boten van de Dolce Vita-jaren. Ook de sleutelcover heeft ook een nieuwe look gekregen, in stijl met de carrosseriekleur.

De Fiat 500X Yachting wordt eind augustus bij de Nederlandse dealer verwacht. Prijzen worden later bekend gemaakt.

Tags: