Fiat Panda en Tipo ook in Red-uitvoering

Fiat breidt de Red-familie uit. Na de Fiat 500 Red en 500X Red introduceert het nu de Panda Red en Tipo Red. In deze rode modellen ben je extra beschermd tegen ziekteverwekkers zoals corona.

Alle Fiat-modellen zijn nu verkrijgbaar in Red-uitvoering. Nu denk je misschien dat deze alleen een aparte lakkleur meekrijgen, maar er is meer. Het climate control-systeem heeft een luchtfilter met biocide dat 99,9 procent van de bacteriën doodt. Ook het stuurwiel en de stoeloppervlakken zijn met een biocide tegen bacteriën en virussen behandeld. Bij de nieuwe Red-exemplaren – de Fiat Panda en de Fiat Tipo – ontvang je een Welcome Kit, bestaande uit een sleutelhouder en dispenser. 

De Fiat Tipo is gebaseerd op de ruime Cross Station Wagon. De buitenspiegels worden in Passione Red uitgevoerd – ook als je een van de alternatieve carrosseriekleuren Colosseo Grey, Gelato White of Cinema Black kiest. Het Red-logo siert de B-stijlen. De Panda Red, gebaseerd op de City Cross-uitvoering en uitgevoerd met de mild hybride motor, krijgt dezelfde kenmerken mee.

Eerder bracht Fiat al de 500 Red en 500X Red uit. Eerstgenoemde wordt nu uitgebreid met een zogenaamd sanitatie handschoenenkastje: een UV-C lamp waarmee zo goed als alle bacteria en virussen gedood kunnen worden. De naam ‘Red’ is afkomstig van de gelijknamige maatschappelijke organisatie die tegenwoordig vecht tegen de verspreiding van covid-19.   

Tags: