Prijs nieuwe model vanaf:€ 18.250,-

Leaseprijs vanaf: € 425,- per maand

Zoek een Fiat Talento op voorraad

Nieuw Totale voorraadlijst

Multi-Talent

Compact en wendbaar, onovertroffen in laadvermogen: met zijn veelzijdige karakter, royale binnenmaten en ontelbare aanpassingsmogelijkheden is de nieuwe Fiat Talento de ideale compagnon voor professionals die dagelijks aan de slag moeten in de stad of op de snelweg.

Stijl
Perfecte balans tussen wendbaarheid en laadvermogen

In het aanbod van Fiat Professional vormt de Talento de schakel tussen de compacte Doblò Cargo en de ruim bemeten Ducato. Verpakt in een functioneel, maar stijlvol uiterlijk biedt hij een perfecte balans tussen wendbaarheid en laadvermogen.

Imposant en dynamisch

De voorkant oogt imposant en dynamisch met zijn korte motorkap die vrijwel naadloos overloopt in de grote, schuin geplaatste voorruit. De strakke, horizontale lijnen geven het front een brede aanblik en benadrukken zo het stoere karakter van de Talento, terwijl de hoekige vorm van de achterzijde zijn functionaliteit en productiviteit duidelijk zichtbaar maakt.

Comfort

De ergonomisch ingerichte cabine biedt de chauffeur een comfortabele werkplek. De goed geprofileerde stoelen combineren een hoog zitcomfort met een goede ondersteuning, waarbij de positionering van het stuurwiel zorgt voor een rijpositie als in een personenauto. Om dat gevoel te verder te versterken is het stuurwiel optioneel leverbaar met lederen bekleding en geïntegreerde bedieningstoetsen voor het radio- of infotainmentsysteem.

fiat-talento-comfort_b fiat-talento-comfort_2_b

Technologie

Om de werkdag optimaal te kunnen benutten, is de nieuwe Talento verkrijgbaar met een gebruiksvriendelijk radio/navigatiesysteem met onder andere een 7-inch touchscreen en:

  • Navigatie systeem met 2D en 2.5D display (Birdview)
  • DAB+ digitale radio
  • USB- en Aux-aansluiting
  • Bluetooth® handsfree-telefonie

Daarnaast is ook een radio/mp3-speler met stuurwielbediening, vier luidsprekers en USB/Aux-aansluiting verkrijgbaar, eventueel met DAB+ digitale radio of DAB+ en cd-speler.

Praktische en functionele cabine

Verder biedt de praktische en functionele cabine een reeks grote en kleine opbergvakken met een totale inhoud van 90 liter. Bijzonder handig is het werkblad met houders voor onder andere een smartphone en laptop: dit bevindt zich op de achterzijde van de rugleuning van de middelste zitplaats en kan in een handomdraai tevoorschijn worden getoverd door de leuning neer te klappen.

fiat-talento-functionality_b fiat-talento-functionality_b_3 fiat-talento-functionality_b_2

Veiligheidssystemen

Alle versies van de nieuwe Talento zijn standaard uitgerust met de nieuwste elektronische rijassistentie- en veiligheidssystemen:

  • ABS met EBD (elektronische remkrachtverdeling) en HBA (noodstop-assistentie)
  • ESC-stabiliteitsregeling met Hill Holder en Traction+-tractieregeling

Optioneel kan het veiligheidspakket van de Talento worden uitgebreid met zij- en gordijnairbags en Trailer Stability Assist, een systeem dat slingerbewegingen van een aangekoppelde aanhanger tegengaat. Ook parkeersensoren achter en een achteruitrijcamera met beeldweergave in de binnenspiegel zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Laadvermogen

De laadruimte van de nieuwe Talento blinkt uit in praktische oplossingen. Zo kunnen dankzij de CARGOPLUS-doorlaadmogelijkheid onder de bijrijdersstoel lange voorwerpen met een lengte tot 3,75 meter (4,15 meter bij versies met lange wielbasis) veilig worden meegenomen zonder naar buiten uit te steken.

fiat-talento-loadingarea

Onbelemmerde toegang

De grote, rechthoekige achterdeuren met een openingshoek van maximaal 255 graden garanderen een onbelemmerde toegang tot de regelmatig gevormde laadruimte. De lage laaddrempel van slechts 552 mm en zijschuifdeur met een breedte van 1030 mm (op 100 mm vanaf de vloer) dragen eveneens bij aan de goede toegankelijkheid.

Het laadvolume loopt op van 5,2 m³ bij de versies met korte wielbasis, 6 m³ bij de uitvoeringen met lange wielbasis en 8,6 m³ bij de variant met lange wielbasis en hoog dak. Zelfs de meest compacte versie met korte wielbasis en laag dak biedt daarbij al genoeg plaats voor het vervoer van drie Europallets. Het laadvermogen bedraagt maximaal 1249 kg bij de versies met versterkt chassis.

Prestaties

De Talento is verkrijgbaar met vier verschillende MultiJet of EcoJet Euro 6-dieselmotoren van de nieuwste generatie:

  • 1.6 EcoJet/MultiJet 70 kW/95 pk / 260 Nm
  • 1.6 MultiJet 88 kW/120 pk / 300 Nm
  • 1.6 EcoJet 92 kW/125 pk / 320 Nm
  • 1.6 EcoJet 107 kW/145 pk / 340 Nm

Al deze krachtbronnen maken gebruik van SCR-technologie voor het terugdringen van de NOx-uitstoot en beschikken over een variabele turbo of dubbele turbo.

fiat-talento-performance_b

Geringe emissiewaarden en lage bedrijfskosten

De TwinTurbo-motoren met Start&Stop-systeem onderscheiden zich door geringe emissiewaarden en lage bedrijfskosten, waarbij de dubbele turbo garant staat voor een vlotte vermogensopbouw in combinatie met een hoog vermogen in het bovenste toerenbereik. De eerste turbo zorgt dat er al vanaf lage toerentallen veel koppel beschikbaar is voor een vlotte respons. De tweede turbo neemt het bij hoge toerentallen over, waardoor er extra vermogen beschikbaar komt voor een soepele, krachtige acceleratie.