Jeep Wrangler: aanscherping modeljaar 2022

Deze maand kun je de Jeep Wrangler voor modeljaar 2022 bestellen. Voortaan is deze alleen nog te bestellen met ‘4xe’ plug-in hybride aandrijflijn. 

Jeep opent nog in december van dit jaar de orderboeken voor de Wrangler van modeljaar 2022. Was deze eerder nog als benzine- en dieseluitvoering verkrijgbaar, vanaf heden is dat alleen nog de 4xe plug-in hybride. Die aandrijflijn bestaat uit een tweeliter I-4-benzinemotor, twee elektromotoren en een achttrapsautomaat. Daarmee kun je vierwielaangedreven (off-road) rijden. 

Overige verbeteringen

Jeep heeft meer in petto voor de Wrangler van modeljaar 2022. Zo levert het extra rijhulpsystemen standaard: automatisch grootlichtassistent, Full Speed Forward Collision Warning Plus, geavanceerde remassistent en adaptieve cruise control met stopfunctie. 

Het Uconnect-infotainmentsysteem – voorzien van het 8,4 inch display – biedt extra Uconnect-diensten waaronder via de My Uconnect-app. Niet alleen dienen deze om op afstand functies te bedienen en laadfuncties te beheren, maar ook om het offroaden te vergemakkelijken. 

Daarnaast is de optielijst voor de Jeep Wrangler 4xe uitgebreid. Handig voor het terreinrijden is het windscherm met Corning Gorilla Glass: lichtgewicht, sterk en bestand tegen sterretjes. De Sunrider Flip Top (‘by Mopar’) is een te openen soft top boven de voorste zitrij, terwijl de rest van het dak met een hardtop bedekt is. Tenslotte biedt Jeep nieuwe lakkleuren aan: Tuscadero (knalroze) en Gobi (kaki). 

Tags: