Jeep Wrangler Polar komt eraan

In Italië is de introductie van de Jeep Wrangler Polar van start gegaan. We hoeven dus niet  lang te wachten tot ‘ie naar Nederland komt. Het merk houdt ons warm met nieuwe beeldmateriaal.

Op de autoshow in Frankfurt kondigde Jeep de komst van de limited edition Wrangler Polar aan. In Italië is deze week de showroomintroductie van start gegaan, waarna de rest van Europa volgt. De speciaal uitgevoerde Wrangler heeft standaard vierwielaandrijving; een ‘parttime’ Command-Trac tweetraps transmissie met een 2,72:1 ‘low gear’ ratio; en een Trac-Lok anti-spin differentieel.

Natuurlijk is de Polar-editie voorzien van diverse aanpasingen aan het in- en exterieur. Een leuke gimmick is de Polar-badge, voorzien van de coördinaten voor Vostok, een weerstation op Antarctica. Daar werd ’s werelds koudste temperatuur ooit gemeten is, -89,2 graden Celcius. Jeep wil maar laten weten: dit is niet zomaar een opgetuigde Wrangler, ook in koude, sneeuw en andere winterse omstandigheden valt deze Jeep nog gewoon te rijden.

De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, de standaarduitrusting inmiddels wel. Een automatische climate control, verwarmbare voorstoelen, cruise control, UConnect-infotainment systeem met 6,5 inch touchscreen, 40 Gb harddisk en meer, en een multifunctioneel stuurwiel met leder bekleed worden toegevoegd aan uiterlijkheden als donkergetinte ramen, 18 inch lichtmetalen wielen en andere zwarte accenten.

De Italiaanse introductie gaat gepaard met het Master of Winter digitale project. Een interactieve video op Youtube laat niet alleen de mogelijkheden van de Wrangler Polar zien, door ergens op te klikken kun je de terreinwagen en een snowboarder laten springen, flippen of andere toeren uithalen.

Tags: