Nieuw: FIAT 600 Hybrid introductieaanbod vanaf € 29.490,-

FIAT gaat door op de weg van duurzame urban mobility en presenteert in dat kader de nieuwe milde hybride-versie van de Fiat 600. Net als de volledig elektrische 600e blinkt ook deze variant van de B-SUV uit in interieurruimte en een hoge mate van Dolce Vita-gevoel. De Fiat 600 Hybrid staat daarmee garant voor een rijbeleving waarbij plezier en genieten voorop staan, voortbordurend op het karakter en de kenmerken van de succesvolle compacte gezinsauto van weleer: de iconische Fiat 600 uit de jaren vijftig van de vorige eeuw.

De nieuwe Fiat 600 Hybrid biedt binnen een lengte van 4,17 meter opvallend veel ruimte voor vijf inzittenden. Het interieur herbergt maar liefst 15 liter aan opbergruimtes voor persoonlijke spullen. Ze zijn te vinden in de centrale console tussen de voorstoelen – met een speciale cover en flexibele bekerhouders – in de portieren en in het dashboard. De kofferbak biedt een inhoud van 385 liter. Bovendien mag de Fiat 600 Hybrid tot 1.100 kg aanhangwagengewicht mag trekken.

 

Italiaanse stijl en Dolce Vita

In de Fiat 600 Hybrid La Prima is de voorliefde voor Italiaanse stijl en het goede leven, Dolce Vita, in tal van facetten te herkennen. Alles is gericht op zintuiglijke beleving en genieten, geworteld in typisch Italiaans DNA. Op de voorzijde en op de flanken schitteren verchroomde 600-signaturen. LED-verlichting is standaard. Het dynamische uiterlijk wordt versterkt door grote wielen van 18-inch, chromen uitlaatuiteinden, matzwarte zijskirts en wielkastlijsten en getint glas achter. Op de achterbumper prijkt de Italiaanse vlag. Het uiterlijk wordt verder verfraaid door verchroomde en hoogglanszwarte accenten en door modelspecifieke kenmerken in de achterlichten.

Vanbinnen ademt de nieuwe Fiat 600 Hybrid La Prima een en al Dolce Vita, zowel in aankleding als in voorzieningen. Opmerkelijk is de interieurverlichting. De ambianceverlichting en de omgevingsverlichting van het infotainment zijn afzonderlijk in te stellen in acht verschillende kleuren. Dat maakt in totaal 64 combinaties mogelijk. De bestuurdersstoel is elektrisch verstelbaar.

De nieuwe Fiat 600 Hybrid La Prima biedt ook ivoorkleurig kunstlederen bekleding met FIAT-opdruk en turquoise accenten. De stoelverwarming is in drie standen instelbaar, de achterbank is gescheiden neerklapbaar (40/60) en er zijn USB-aansluitingen type A en C voorin (type C achterin). Een smartphone is draadloos op te laden. Zodra de bestuurder de auto nadert met de sleutel op zak, opent de deurvergrendeling automatisch. Kortom, alles is aanwezig voor comfortabel en plezierig rijden.  

 

Toonaangevend in veiligheid en connectiviteit 

De nieuwe Fiat 600 Hybrid La Prima is voorzien van geavanceerde veiligheids- en assistentiesystemen – onder meer Adaptive Cruise Control (ACC), Intelligent Speed Assist (verkeersbordherkenning) en Blind Spot Detection – wat autonoom rijden (level 2) mogelijk maakt. Tot de beschikbare technologieën behoren ook de Stop&Go-functie, elektrische handrem met autohold functie, Autonomous Emergency Braking met voetgangers- en fietsersherkenning en vermoeidheidswaarschuwing Drowsy Driver Detection. Parkeersensoren 360 graden en een achteruitrijcamera met 180° beeldhoek en dynamische gidslijnen helpen bij het manoeuvreren en het vermijden van parkeerschade.

De uitrusting omvat verder onder meer elektrisch bedienbare ramen, automatische airconditioning, een regensensor, een audiosysteem met zes luidsprekers en een elektrisch bedienbare achterklep met voetsensor.  Het infotainmentsysteem omvat een 10,25-inch beeldscherm, navigatie, Apple CarPlay en Android Auto. De bestuurder kijkt uit op een 7-inch digitaal instrumentarium. Met de FIAT-app Uconnect Services zijn verschillende functies van de auto op afstand via de smartphone te bedienen, zoals de verlichting, claxon, centrale deurvergrendeling, verwarming en airconditioning.

 

Speciale introductieprijs 

Tot 1 april 2024 is de nieuwe Fiat 600 Hybrid in de uitvoering La Prima verkrijgbaar voor de speciale introductieprijs van € 31.990,-. Dat betekent een meerprijs van € 2.500,- in plaats van € 5.000,- die normaal geldt als meerprijs voor de versie La Prima. De milde hybride-aandrijflijn levert een maximaal vermogen van 73 kW (100pk). Voor zakelijk gebruik is de Fiat 600 Hybrid eveneens zeer aantrekkelijk door de scherpe netto bijtelling van € 193,- per maand voor de versie Urban 100 en € 227,- per maand voor de La Prima 100.

Tags: