Nieuwe Jeep Grand Cherokee geeft hoop

Ziehier de volledig nieuwe Jeep Grand Cherokee! De auto maakt z’n debuut op de Autoshow in New York en is een belangrijk teken van leven van het Chrysler-concern.

Jeep stelt een belangrijk nieuw model voor op de Autoshow van New York, de Grand Cherokee. Het is niet alleen een van de belangrijke pijlers van het gamma, het merk slaat met de SUV een nieuwe weg in. Voor zover we kunnen beoordelen op de eerste foto’s een zeer geslaagde weg. De vormgeving van de Grand Cherokee is verfrissend vergeleken met de rest van het Jeep-gamma.

De Cherokee wordt in Amerika leverbaar met twee motoren, een nieuwe 3.6 V6 met 284 pk en 353 Nm en de bekende Hemi-V8. Voor Europa komen ook dieselmotoren beschikbaar maar welke dat zijn is nog niet bekend. Qua bouwkwaliteit, weggedrag en stijfheid is de nieuwe Jeep een reuzensprong vooruit. Zo is de torsiestijfheid met 146 procent toegenomen en zelfs beter dan van een BMW X5, zo meldt het merk trots.

In het terrein staat het nieuwe model z’n mannetje met Quadralift en Selec-Terrain. Het eerste systeem stelt automatisch de juist bodemspeling in, verdeeld over vijf niveaus. Met een druk op de knop kan je ook zelf de Jeep hoger of lager op z’n poten zetten. Selec-Terrain stelt zaken als de tractiesystemen, remmen, motor en vering af op het soort terrein waarop wordt gereden. In totaal zijn er twaalf instellingen mogelijk. In de tweede helft van dit jaar komt de Grand Cherokee naar Europa.

Tags: