Jeep Gladiator arriveert in Europa

Nu ge arriveert de Jeep pick-up Gladiator op het Europese vasteland. De orderboeken liggen al klaar om bestellingen te noteren.

Jeep laat weten dat de nieuwe pick-up Gladiator nog deze maand arriveert bij dealers op het Europese vasteland. Een Nederlandse prijs is nog onbekend, wel kunnen we alvast de basisspecificaties met je delen.

De Gladiator is gebaseerd op de Jeep Wrangler. Technisch beschikt de nieuwe pick-up dan ook over vergelijkbare terreinvaardigheden als eerstgenoemd model. De pick-up is vooral geschikt voor wie grote ladingen wil vervoeren, in het bijzonder offroad. De laadbak heeft een stalen bed van 153 cm lang. De Gladiator verschijnt alleen in ‘double cab’-uitvoering, dat wil zeggen met twee zitrijen. 

Het Europese model wordt aangedreven door een drieliter MultiJet V6-dieselmotor die voldoet aan de huidige euronorm 6D Final. Maximaal krijg je uit deze krachtbron 264 paardenkrachten en 600 Nm aan koppel. Het Selec-Trac systeem zorgt voor vierwielaandrijving. 

Jeep voorziet de pick-up van de nodige veiligheidssnufjes, rijhulpsystemen en infotainment. Daarnaast zal after-sales merk Mopar tweehonderd originele accessoires uitbrengen waarmee je de auto kunt individualiseren. Behalve de twee uitrustingsniveaus Sport en Overland neemt Jeep ook een exclusieve Launch Edition in de verkoop. 

Jeep Gladiator pick-up

Bekijk ook eens de Jeep BRUTE.

Tags: