Jeep Grand Cherokee is volledig nieuw

Jeep presenteert de volledig vernieuwde Grand Cherokee. Hier volgt de eerste informatie over de full-size SUV, die nu ook met zeven zitplaatsen verschijnt. 

Jeep begint het nieuwe jaar met de onthulling van de vijfde generatie Grand Cherokee. Het merk heeft de signatuur (offroad-capabel, luxe uitrusting) behouden. Dankzij een nieuw platform heeft het de veiligheid vergroot en het brandstofverbruik verlaagd. Ook maakt deze bodemplaat een nieuwe uitvoering, de Grand Cherokee L met derde zitrij, mogelijk. Het is echter nog niet duidelijk of deze uitvoering in ons land op de markt zal komen. De Nederlandse verkoopstart van de reguliere Grand Cherokee wordt eind dit jaar verwacht. 

De nieuwe Jeep Grand Cherokee in het kort

Het front van de nieuwe Grand Cherokee oogt agressiever dan ooit, door de hoge onderste grille. De led-verlichting is nieuw. Het exterieur is wat aerodynamischer vormgegeven om de rijeigenschappen te verbeteren. Ook heeft Jeep aandacht besteed aan gewichtsreductie (voor een lager brandstofverbruik) en het tegengaan van geluiden en trillingen. De bodem staat voortaan iets hoger boven de grond, daarnaast kan de auto tevens door dieper water waden.

De nieuwe body kan worden voorzien van drie verschillende systemen voor vierwielaandrijving. Het platform is verder geschikt voor optionele Quadra-Lift luchtvering en het standaard Selec-Terrain traction controle-systeem. Voor het eerst is de vooras direct verbonden met de motor. De voor- en achterophanging zijn onafhankelijk. 

Gebruik van sterker staal maakt de grote SUV veiliger. De nieuwe generatie Grand Cherokee kent niveau 2-functies voor autonoom rijden (waaronder een handsfree assistent) en een veelheid aan moderne rijhulpjes (nachtzichtcamera, verkeersbordenherkenning, dodehoekmonitor, Active Lane Management enzovoort). 

Op het gebied van multimedia voorziet de SUV in het nieuwste Uconnect-systeem, verkrijgbaar met 8,4 of 10,1 inch touchscreen. De smartphone kan draadloos via Apple CarPlay of Android Auto worden gekoppeld. Aan de 4G LTE wifi-hotspot kunnen acht apparaten worden aangemeld. Voor de nieuwe generatie zijn ook nieuwe, luxe aankleedmogelijkheden beschikbaar.

Op de Amerikaanse markt krijgen klanten de keus uit een 3,6 liter Pentastar V6-benzinemotor en de 5,7 liter potente V8. Eerstgenoemde produceert 290 pk vermogen en 349 Nm koppel; laatstgenoemde 357 pk en 529 Nm. Daar kun je een flinke caravan of trailer achter hangen! Exacte Nederlandse specificaties en prijzen volgen bij de marktintroductie.

Jeep Grand Cherokee

Bekijk ook eens de Jeep BRUTE.

Tags: