EXTRA LARGE VAN BINNEN

fiat 500L Living

De compacte en wendbare 500L Living is een perfect voorbeeld van hoe een iconisch design zich laat verenigen met efficiënt ruimtegebruik: de typische trekken van de 500-familie zijn gecombineerd met een nieuw ontworpen achterzijde, een stilistische aanpassing die de 500L omvormt in een Multi Purpose Vehicle. De vrijwel rechtopstaande voorruit en gedeelde voorruitstijl zorgen daarbij voor verrassend veel leefruimte en een voortreffelijk zicht voor alle inzittenden.

De brede ‘gordel van glas’ rond het inzittendencompartiment kent nauwelijks dode hoeken en laat een enorme hoeveelheid licht toe tot het in typische 500-stijl uitgevoerde interieur.

MAXIMAAL COMFORT, MINIMALE AFMETINGEN

De 500L Living is zo’n 20 cm korter dan een gemiddelde stationwagon. Maar ondanks zijn lengte van slechts 435 centimeter beschikt hij over een ongekend royaal interieur. Met plaats voor maximaal zeven personen: in de 7-persoons uitvoering heeft hij helemaal achterin nog twee extra stoelen voor kinderen of voor volwassenen met een gemiddeld postuur. Ook voor de bagage is er dan nog volop ruimte.

500L Living colorsLIVING COLORS

De acht beschikbare carrosseriekleuren, vier effen kleuren en vier metallic, laten zich met een wit of zwart dak perfect combineren tot een stijlvolle tweekleurenuitvoering. In totaal levert dat een keuze uit elf bicolore-combinaties op.

PURE MAGIE

Zeven comfortabele zitplaatsen? Of liever plaats voor vijf passagiers en zeven bagagetrolleys? De ruimte van de 500L Living kun je indelen zoals jij dat wilt. In de uitvoering met vijf zitplaatsen biedt hij de grootste bagageruimte van zijn klasse: 638 liter. Die je dankzij het unieke ‘Cargo Magic Space’-systeem handig op drie niveaus kunt indelen. Door de achterstoelen helemaal in te klappen en de rugleuning van de voorpassagiersstoel neer te klappen, ontstaat er zelfs een gigantische laadruimte met een inhoud van 1708 liter en een lengte van maar liefst 2,6 meter.

ALLES OP Z’N PLEK

In de 500L Living vind je niet minder dan 22 handige opbergvakken van verschillende vormen en afmetingen. Wat jij of je passagiers ook bij de hand willen hebben onderweg, er is altijd wel ergens een veilige plek voor.

TECHNOLOGIE & VEILIGHEID

ALTIJD IN CONTACT MET DE BUITENWERELD

Altijd in contact met de buitenwereld

KLAAR OM OP WEG TE GAAN

Met het Uconnect™-multimediasysteem kun je alle audio- en telefoniefuncties van je auto bedienen. Via het kleurentouchscreen kun je bellen, afstemmen op analoge of digitale radiostations (DAB) of muziekbestanden beluisteren op externe apparaten zoals een mp3-speler, iPod of smartphone die zijn aangesloten via de USB- of Aux-ingang.

Naast Uconnect™ 5” Radio LIVE kun je ook kiezen voor Uconnect™ 5” Radio Nav LIVE met 5 scherm en TomTom®-navigatiesysteem, de ideale co-piloot die er met praktische navigatiefuncties voor zorgt dat je altijd vlot op je bestemming komt.

Met de Uconnect™ LIVE-app kun je het Uconnect™-systeem van je 500L integreren met je smartphone, waarna je vanaf het touchscreen op het dashboard direct toegang hebt tot de meer dan 100.000 webradiostations van TuneIn, de miljoenen songs op Deezer, het laatste wereldnieuws van Reuters en de tweets van iedereen die je volgt op Twitter. TomTom® LIVE biedt je via de Uconnect™-navigatiefunctie actuele informatie over onder andere het weer, files en snelheidscontroles, terwijl je met eco:Drive™ je rijstijl kunt verbeteren om brandstof te besparen en de CO2-emissie te beperken. Via my:Car heb je alle informatie over je 500L ook beschikbaar op je smartphone: zo kun je op afstand nagaan of moet tanken, of het tijd is voor een beurt en zelfs waar je ‘m hebt geparkeerd!

BETER BESCHERMD DAN OOIT

De standaarduitrusting omvat een breed pakket geavanceerde voorzieningen voor de actieve en passieve veiligheid. Zoals zes airbag, ABS met B.A.S.(hydraulische remassistentie) en een ESC-systeem. Dit elektronische stabiliteitscontrolesysteem voorkomt niet alleen dat de auto in een slip raakt bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre, maar omvat ook een hele reeks andere veiligheidsverhogende functies, waaronder ASR/MSR om het doorslippen van de aangedreven wielen bij fel accelereren of sterk afremmen op de motor tegen te gaan, Hill Holder om het wegrijden tegen een heuvel op te vergemakkelijken, DST (Dynamic Steering Torque) om de bestuurder in moeilijke situaties te helpen de juiste stuurbewegingen uit te voeren, en ERM, een elektronische regelsysteem om in extreme situaties over de kop slaan van de auto te voorkomen. Voor extra veiligheid in het drukke stadsverkeer kan de 500L optioneel worden uitgerust met City Brake Control, een voorziening die de aanwezigheid van andere voertuigen of obstakels detecteert en automatisch de remmen bedient om een aanrijding te verhinderen of de gevolgen daarvan te verminderen.